Projekat ’’Znanje bez granica’’

serbia-bgU okviru Projekta ’’Znanje bez granica’’ koji realizuje UG  ’’KOKORO’’ – Bor u partnerstvu sa NGO ’’Slobodan omladinski klub’’ iz Vidina, IPA programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija, a  fimnansira EU, u Vidinu je, 15.04.2014. održan finalni kviz znanja u oblasti poznavanja štetnih efekata psihoaktivnih supstanci učenika Bora i Vidina.

Tri učenika finalisti iz Bora, finalisti mrđuškolskog kviza, Jana Đorđević i Aleksandar Atanasov iz OŠ ’’D. Radović’’ i Monika Punđejević iz OŠ ’’Sv. Sava’’ takmičili su se u Vidinu sa tri učenika istog uzrasta, finalista OŠ iz Vidina.

Takmičenje je realizovano u Lutkarskom pozorištu u Vidinu od 14-16 h koje je direktno TV praćeno.

Voditeljski parovi, volonteri prevencije droga i muzičko zabavne grupe uveličele su program praćen prezentovanjem zdravog stila života.

Ekipa Bora je pokazala visok nivo znanja tako što su obe takmičarke iz Bora osvojile maksimalni broj poena a odlukom žirija prvo mesto je zauzela  Jana Đorđević iscrpnim i proširenim odgovorima koji su prevazilazili očekivane zahteve. Na ovaj način drugo mesto je pripalo Moniki Punđejević a treće sa bodom manje vršnjakinji iz Vidina, dok je 4. mesto sa bodom manje od trećeplasirane zauzeo boranin Aleksandar Atanasov. Peto i šesto mesto zauzeli su vršnjaci iz Vidina.

Tokom boravka u Vidinu Direktor i reditelj Lutkarskog Pozorišta pokazali su visoko interesovanje za partnerstvo sa Kulturnim Centrom Bor i dogovoren kontakt uključujući i zainteresovane škole u pripremi za koncipiranje zajedničkog projekata u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija.

Takođe na inicijativu tri NGO iz Vidina potpisan je memorandum saradnje sa Društvom istraživača Bor, OŠ ’’D. Radović’’ i Udruženjem građana ’’KOKORO’’ – Bor  na pripremi zajedničkog projekta.

Udruženje građana  ’’KOKORO’’- Bor

Milojka Milivojević, Proj. Menadžer

Ovaj projekat se kofinansira od strane Evropske unije kroz IPA Program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija

ipa-kwf40final-quiz-in-v novo-ipa-2104-143-1 novo-ipa-2104-235 novo-ipa-2104-1561

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *