Manifestacija Dan Evropske saradnje u Turnu Severinu

Udruženje građana „Kokoro“- Bor je 22. septembra učestvovalo na manifestaciji Dan Evropske Saradnje 2016. održanoj u Drobeti Turnu Severinu, Rumunija. Manifestacija predstavlja komunikacijcku inicijativu koja se održava širom Evropske Unije sa susednim zemljama i ima za cilj promociju saradnje između pograničnih zajednica na jedan novi način.

Ove godine je NVO „Kokoro“ učestvovala na poziv Regionalne kancelarije za prekograničnu saradnju u Temišvaru – Zajednički sekretarijat i Jedinica za prvostepenu kontrolu. Program manifestacije je podrazumevao:

  • Izložbu fotografija 22.septembra 2016. od 16h, u Trajanovom parku u Drobeti Turnu Severinu na temu „DELIMO GRANICE, POSTAJEMO BLIŽI!“, gde su bili prikazani rezultati projekata finansiranih u okviru programa prekogranične saradnje IPA RUMUNIJA-SRBIJA kroz forografije.

  • Zajednički koncert 23.septembar 2016. 19:30h u parku Crihala u Drobeti Turnu Severinu orkestar Vrelo iz Srbije koji izvodi mešavinu srpskih tradicionalnih pesama i novih muzičkih žanrova i benda Progu de Sus iz Drobete kojima se na sceni pridružio dečji ansambl iz Drobete.

dscn3115 dscn3118

 

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *