Projekat “Posredovanjem do promene“

Udruženje građana “KOKORO“- Bor u partnerstvu sa Timočkim Klubom Knjaževac i u saradnji sa Nacionalnim udruženjem medijatora Srbije (NUMS) i Centrom za soc. rad Bor od 07.12.2016.god. realizuje Projekat “Posredovanjem do promene“. Projektne aktivnosti realizovaće se 12 meseci, u Boru, Zaječaru, Negotinu i Knjaževcu finansirane od strane Delegacija EU u Republici Srbiji a u okviru EIDHR programa (Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava).

Opšti cilj projekta je: doprineti izgradnji demokratije i demokratskog društva kroz realizaciju Zakona u oblasti primene posredovanja u rešavanju sporova u skladu sa Međunarodnim standardima na uspostavljanju pravne stabilnosti u društvenim odnosima i vladavini prava u Borskom i Zaječarskom okrugu.

Specifični ciljevi su:

1.Izgradnja politike primene posredovanja u pravosudnom, socijalnom sistemu i zajednicama, u Boru, Negotinu, Zaječaru i Knjaževcu.

2.Mobilisati društvene resurse (zajednice, institucije, porodicu) na prepoznavanju prednosti posredovanja u rešavanju spora na ostvarivanju ljudskih prava i održivost metoda.

3.Promocija medijacije kao metode mirnog rešavanja sporova na lokalnom nivou.