Okrugli sto „Socijalna inkluzija dece i mladih sa problemima u ponašanju i primena mera iz otvorene zaštite“

Na održanom okruglom stolu, u Beogradu, 03.oktobra 2016. u organizaciji partnerske organizacije IAN iz Beograda u okviru projekta „Promena na bolje“, a na temu „Socijalna inkluzija dece i mladih sa problemima u ponašanju i primena mera iz otvorene zaštite“ članovi tima UG “KOKORO“ i Centra za soc. rad Bor predstavili su dosadašnje aktivnosti i uspostavljen Dnevni boravak u Boru.dscn3180

Takođe, na okruglom stolu su predstavljeni projektni ciljevi i istaknut značaj međusektorske saradnje za kvalitetnu uslugu deci i mladima sa problemima u ponašanju. Učesnici su informisani o značaju prevencije, rane detekcije i intervencije kod antisocijalnog ponašanja mladih kroz uslugu u zajednici.Podeljena su i iskustva pet Dnevnih boravaka za mlade u riziku i sa problemima u ponašanju iz Beograda, Kragujevca, N. Sada, Bora i Vranja.

Koordinator Dnevnog boravka u Beogradu Ivan Stojilović je istakao da licencirani DB u Beogradu funkcioniše u okviru NG IAN Međunarodne mreže pomoći i pruža podršku deci i mladima uzrasta 9 do 22 godine koji ispoljavaju probleme u ponašanju ili su u riziku.

Da kroz implementaciju Zakona o soc. zaštiti i Strategije razvoja soc. zaštite projekat „Promena na bolje“ doprinosi socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva dece i mladih sa problemima u ponašanju. Ovaj cilj se realizuje kroz 1) osnaživanje resocijalizacije i prevencije asocijalnog ponašanja dece i mladih sa problemima u ponašanju u tri dnevna boravka u Vranju, Boru i Beogradu i kroz 2) uspostavljanje i jačanje međusektorske saradnje i efikasno korišćenje resursa koje postoje u lokalnoj zajednici u cilju promovisanja pozitivnog razvoja dece i mladih u riziku.round-table-change-for-good-belgrade-3
Događaju su prisustvovali predstavnici Centara za soc. rad Beograd, Bor i Vranje, Višeg javnog tužilaštva, lokalne samouprave, policijske uprave, predstavnici prosvetne inspekcije, srednjih i osnovnih škola, zdravstva i partneri projekta.

Prezentaciju Dnevnog boravka za decu i mlade u Boru možete preuzeti OVDE

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *